1560 Hoeilaart

+32 485 64 20 59

soulstepdc@gmail.com

  • White Facebook Icon
Send Us a Message

© 2023 by Klein Private Equity. Proudly created with Wix.com

Soulstep Dance Team

Voor de docenten van soulstep is dans eerst een vooral een passie. 

Het is een passie waar ze veel plezier aan bevelen en dat willen ze graag delen met anderen. 

 

NOOR FROIDCOEUR - PREDANS & FUNK 

Noor begon op haar 5 jaar met het volgen van danslessen. Ze begon met jazz en ballet en later volgde ze ook lessen hiphop.
4 jaar geleden werd ze geselecteerd voor de Junior Crew van Soulstep waarmee ze regelmatig shows danst en deelneemt aan wedstrijden. Hierdoor krijgt ze de kans om met een team jonge dansers zo veel mogelijk podiumervaring op te doen.  Af en toe deelnemen aan een workshop vindt ze ook super leerrijk.  Eigenlijk doet ze niets liever dan op een podium te dansen.
2 jaar geleden begeleidde ze voor het eerst de kleuters tijdens de dans- en creastage en dat vond ze zo leuk dat ze sinds dit schooljaar voor het eerst les geeft aan de kleuters en de Funk 1B.  

BRITT BAMPS - JAZZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JULIETTE BAUWENS - CONTEMPO / JAZZ

Juliette begon in 2014 met het volgen van danslessen in de school Scenic Dance School in Perwijs. Ze startte met de lessen Freestyle HipHop bij Adam Maryns en leerde kort daarna Marino Cigana kennen, die sindsdien haar coach en dansleerkracht is. Hij vormde haar in de stijlen Hedendaagse dans, Jazz, Girly en Heels. Daarnaast volgde ze ook lessen Afro en House en ontwikkelde ze haar persoonlijke stijl door het volgen van verschillende workshops. Af en toe trekt ze ook naar het buitenland om stages te volgen bv. in Parijs. 
In 2016 begon ze met lesgeven en sindsdien geeft ze steeds meer uren dansles omdat ze ervan houdt om haar passie te delen met jong en oud. 
Zelf blijft ze danslessen volgen in verschillende dansscholen om zich bij te scholen en te blijven verrijken als danseres en als leerkracht. 
Ze omschrijft haar stijl als Hedendaagse dans maar is zeer veelzijdig en kan naast Hedendaagse dans ook HipHop en Girly lessen geven. 

TURBO - STREET TAP, JAZZ, 

 

ALVINA KABANGA MUKUNA - HIP HOP

SINNE MANTELS - PILOGA

Sinne is de ouwe rot in het gezelschap. Ze studeerde af als Bachelor LO maar specialiseerde zich al snel in de dans en de aërobics.

Ze startte met het geven van kinderdans en door het succes hiervan besloot ze om haar eigen dansgroep op te richten. Een dansschool leiden en een gezin starten bleek een moeilijke combinatie dus maakte ze de beslissing om het rustiger aan te doen en sloeg ze een andere weg in. Sindsdien geeft Sinne enkele uren per week aërobics en figuurtraining bij De Kelle uit Overijse.

Na 20 jaar ervaring opgebouwd te hebben was ze weer klaar voor een nieuwe uitdaging. Pilates en yoga trokken haar aandacht. Het belang van een krachtig en soepel lichaam enerzijds en het bewust bezig zijn met je lichaam, de relaxatie in combinatie met een diepe en rustgevende ademhaling leken een ideale combinatie voor haar. Piloga was geboren.

 

SILKE PHILIPS - FUNK & HIP HOP

 

Silke is afkomstig uit Overijse en danst sinds haar 10 jaar. Ze is met dansles begonnen als naschoolse activiteit bij De Kelle, waaruit direct bleek dat dansen een grote passie was voor haar. Deze passie heeft ze verder gezet bij Deadline Dance. Op 14 jarige leeftijd wou ze haar grenzen wat uitbreiden en besloot ze richting Leuven te gaan, waar ze nu ondertussen 10 jaar danst in het Aike Raes danscentrum.

 Daar schoolde ze zich in verschillende stijlen zoals jazz, showdance en voornamelijk streetdance.

Nu is ze terug in de Druivenstreek wat dans betreft en doet dit met veel gedrevenheid bij Soulstep Dance Crew. Dankzij al deze verschillende dansscholen heeft Silke al heel wat optredens kunnen meedoen en heeft ze al met heel wat verschillende choreografen mogen samenwerken. Wat zij van hen heeft geleerd, zou zij jullie met veel plezier doorgeven. Dansen is voor haar ontsnappen aan het dagelijkse leven en je volledig laten gaan.

 

ANABEL ROMERO NúñEZ

 

 

ELISA VAN CROMBRUGGE MUNAFO - FUNK, HIP HOP & JAZZ

Elisa is afkomstig uit Brussel en danst sinds haar zeven jaar.Ze startte met ballet, maar had ook veel interesse voor jazz, een dynamischere dansvorm maar nog steeds vloeiend en sierlijk. Later ontdekte ze streetdance en voelde zich daar heel erg tot aangetrokken. Ze begon toen veel lessen en stages/workshops te volgen in die genre (hip hop, ragga, dancehall, street jazz,...).Op haar veertiende kwam ze terug in contact met ballet, op het Koninklijk Academie voor Schone Kunsten te Brussel, waar ze ook nog hedendaagse dans ontdekte. Daar heeft ze haar vier laatste jaren van het secundair onderwijs afgelegd.Elisa grijpt nu elke kans dat ze tegenkomt om nog eens op een podium te staan of om gewoon nog eens te dansen, het maakt niet uit in welke dansstijl, ze doet alles even graag. Ze deelt haar passie voor dans nu ook met haar leerlingen in de Funk lessen.

FARA VANDEN NEUCKER - HIP HOP, STREET-JAZZ & ROOKIE CREW

KATHARINE TESSENS - MODERN JAZZ & HIPHOP - ALGEMENE LEIDING

Katharine is afgestudeerd als licentiaat lichamelijke opvoeding en begon te dansen als kind in het Brusselse. Toen ze op 7 jarige leeftijd naar Hoeilaart verhuisde bleef ze haar hobby verder uitoefenen in de Druivenstreek. Op haar 17e trok ze naar Brussel om er Breakdance lessen te volgen. Daar kwam ze in contact met verschillende dansstijlen zoals Hip Hop, Funk, Jazz Rock, Popping, Locking. Om zich meer technieken eigen te maken ging ze ook Jazz, Klassiek Ballet en Hedendaagse danslessen volgen.

 

Katharine volgt nu al  meer dan 20 jaar lang danslessen en dansworkshops. Ze trekt ook naar het buitenland om er vorming te volgen, zo ging ze in de zomer van 2008 een maand naar Los Angeles om er danslessen te volgen in Millenium Dance Complex, Debby Reynolds Dance Studio en The Edge Performing Arts Center. In de zomer van 2011 trok ze een maand naar New York waar ze lessen volgende in Broadway Dance Center en Peridance Center. 

Ze is al verschillende jaren actief als dansdocent waarbij ze wekelijkse danslessen en workshops geeft in verschillende dansorganisaties en -scholen. Daarnaast geeft ze ook dansworkshops op sportkampen en andere evenementen. Ze is ook freelance dansdocent bij Mooss, een kunsteducatieve organisatie uit Leuven. 

Verder blijft ze actief als danseres. In 2009 nam ze deel aan het programma ‘So You Think You Can Dance’ waar ze eindigde bij de laatste 120 deelnemers in de 1e Boothcamp.

In 2010 nam ze deel aan het Kanaalfestival te Brussel, als één van de bodies in het werk van de Oostenrijkse Choreograaf Willi Dorner, Bodies in Urban Spaces.

Van maart 2010 tot mei 2012 toerde ze rond in België en Nederland met de voorstelling Everland van fABULEUS.

Van september 2011 tot mei 2012 was ze één van de dansers in de voorstelling Framed gemaakt door de choreografe Natascha Pire voor Dansproject 11. 

In de zomer van 2014 ging ze 2 weken bijscholing volgen in Los Angeles. Ze kon er proeven van de laatste nieuwe stijlen en moves die op dit moment populair zijn in Amerika. Ze volgde verschillende lessen zoals, Vogueing, Krumping, Waacking, House, Chicago Footwork, Afro Fuzion maar ook de traditionele Hip Hop stijlen, Salsa en Tap.

In 2015 volgde ze een hedendaags choreogafie traject georganiseerd door Danspunt en Wisper onder leiding van Filip Van Huffel. Tijdens dit onderzoek werden er verschillende technieken en vormen aangereikt om tot choreografie te komen. Het uiteindelijke resultaat was een choreografie met 4 dansers (Lotte Servranckx, Karlien De Smet, Céline Moyson en Elisa Van Crombrugge Munafo) rond de vier elementen aarde, wind, vuur en lucht.

Sindsdien werkt ze samen met de dansdocenten van Soulstep Dance Crew om de dansschool verder uit te bouwen en te laten bloeien als een kwalitatieve dansschool. Zo willen we kinderen, jongeren en volwassenen hun passies laten ontdekken en kansen geven om deze zo ruim mogelijk te beoefenen. Dit doen we o.a. door tweejaarlijks een dansshow op poten te zetten, wedstrijd teams te trainen en een free podium te organiseren.