top of page
Soulstep Dance Team
 

Voor de docenten van Soulstep is dans eerst een vooral een passie. 

Het is een passie waar ze veel plezier aan bevelen en dat willen ze graag delen met anderen. 

IMG_6069.jpg

ALVINA KABANGA MUKUNA - HIP HOP

Alvina heeft altijd al een passie gehad voor dans. Als klein meisje imiteerde ze graag Michael Jackson.

In 2014 begon ze bij Soulstep te dansen en volgde daar Street Funk, dat vond ze heel leuk maar de stijl die op haar lijf geschreven is en waarin ze zich het helemaal kan uitleven is Hip Hop.

Hoewel ze van alle stijlen geniet en graag verschillende stijlen bewondert, zijn waving en popping haar “go-to” stijlen. Het liefst drukt ze zich uit al freestylend, zo kan ze zich vrij uitdrukken en volledig laten gaan.
In de zomer van 2018 gaf ze voor het eerst les op het jaarlijks danskamp van Soulstep en in september van dat jaar startte ze ook als docent bij de dansschool.

BEN - RAGGA

Bio volgt... Ben neemt afwisselend met Sandrine de Ragga lessen voor zijn rekening

IMG_6101.jpg

BRITT BAMPS - JAZZ

Britt begon op 3-jarige leeftijd te dansen bij de Gympies in Hoeilaart, daar volgde ze hoofdzakelijk lessen in de stijlen jazz en funk. Vanaf haar 5e begon ze ook met het volgen van klassiek ballet bij APKO te Hoeilaart. In deze opleiding heeft ze veel podiumervaring kunnen opdoen door de tweejaarlijkse voorstellingen en de extra evenementen waaraan deelgenomen wordt. Ze kreeg binnen deze opleiding ook de kans om deel te nemen aan wedstrijden en stages te volgen o.a. in Parijs.

In 2019 studeerde Britt af als professioneel amateur in het domein klassieke dans en heeft ze een deeltijds diploma KSO op zak. Naast haar universitaire studies, volgt ze nog steeds jazz- en modern lessen en workshops in verschillende stijlen om haar danskriebels de baas te kunnen blijven. 

Vanaf 2019 neemt ze Jazz Kids van het 1ste tot het 6e leerjaar voor haar rekening, waarbij ze zoveel mogelijk van haar danskennis probeert door te geven zodat de jonge dansers een stevige basis krijgen.

IMG_6124.jpg

ELISA VAN CROMBRUGGE MUNAFO - JAZZ & URBAN JAZZ

Elisa is afkomstig uit Brussel en danst sinds haar zeven jaar. Ze startte met ballet, maar had ook veel interesse voor jazz, een dynamischere dansvorm maar nog steeds vloeiend en sierlijk. Later ontdekte ze streetdance en voelde zich daar heel erg tot aangetrokken. Ze begon toen veel lessen en stages/workshops te volgen in die genre (hip hop, ragga, dancehall, street jazz,...). Op haar veertiende kwam ze terug in contact met ballet, op het Koninklijk Academie voor Schone Kunsten te Brussel, waar ze ook nog hedendaagse dans ontdekte. Daar heeft ze haar vier laatste jaren van het secundair onderwijs afgelegd. Elisa grijpt nu elke kans dat ze tegenkomt om nog eens op een podium te staan of om gewoon nog eens te dansen, het maakt niet uit in welke dansstijl, ze doet alles even graag. Ze deelt haar passie voor dans nu ook met haar leerlingen in haar Jazz en Urban Jazz lessen.

IMG_6040.jpg

ELKE WAYENBERGH - BESTUUR

Een enthousiaste kleuterjuf ! Ze begon als 5 jarige te dansen bij danscentrum EKSIT waar ze moderne, expressive dans volgde. Als tiener was ze actief bij de Gympies in Hoeilaart.

Tijdens haar hogere studies volgde ze verschillende dansstijlen bij danscentrum AIKE RAES in Leuven, waaronder jazz, funk en street.

Sinds 2015 volgde ze al verschillende dansstijlen bij Soulstep Dance Crew: Hip Hop, Funk en Ragga. Zelf geeft ze nu les aan de 2de en 3de kleuterklas.

IMG_6053.jpg

GOAN SMITH - PREDANS & HIP HOP 

Goan maakte kennis met dans via zijn zus die reeds actief was bij Soulstep Dance Crew. Daarop besloot hij te beginnen met het volgen van breakdance lessen. Hij begon te dansen op 9-jarige leeftijd. Hij was jong,  leergierig en nieuwsgierig naar andere dansstijlen dus schakelde hij enkele jaren later over naar Hip Hop.  

In 2018 deed hij nam hij deel aan de auditie voor de Junior Crew waar hij in slaagde. Sindsdien heeft hij regelmatig shows, optredens en wedstrijden gedaan met de Junior Crew, eerst in groep en sinds 2020 als trio. Naast intensieve lessen en trainingen leert hij  hier verschillende streetstijlen (locking, breaking, wacking, jazz rock, hype, house, afro,...) en choreografie (plaatsen, verplaatsingen, groepseffecten, tricks,... ). 

Hij volgt ook af en toe workshops binnen en buiten Soulstep.

lia_edited.jpg

LIA JOLY - JAZZ 

 

Deze Hoeilaartse meid startte als 3 jarige met dansen bij de gympies en al snel wist ze dat dansen haar passie was! Op haar 6 jaar ging ze ballet volgen bij APKO. Vervolgens deed ze hip hop en jazz bij Soulstep waar ze ook geselecteerd werd voor de Junior Crew. Lia danst nog steeds 6 uur per week Jazz, bij Selectie Junior. Ze vindt het ook leuk om workshops te volgen zoals The dancing with the stars, Jazz Workshop van Jorge Vasquez en Dance stage Aike Raes. Om haar danspassie door te geven aan beginnende dansers geeft Lia al sinds 2018 les op de dans- en creastage van Soulstep en vanaf 2020 ook dansles aan de dansers van het 1e leerjaar.

MARJAN GOOTS - PILOGA

Door beweging en muziek in verbinding komen met het lichaam, daar is het bij mij om te doen. Ik vind het fijn om ook anderen dat vertrouwen mee te geven en samen de grenzen te verkennen van ons lichaam. Dat onze mind hierdoor ook een stretch ondervindt, is mooi meegenomen, toch?

Professionele achtergrond: lic. motorische revalidatie en kinesitherapie KUL, spec. manuele therapie KUL, yogatherapie, pilates for clinicians, CO.osteopathie BELSO, manama relaxatietherapie KUL, mindfulnessteacher IAM, existential counseler KUL, hypnosetherapie VHYP

Intussen bijna 30 jaren ervaring in het begeleiden van mensen met een lichaam dat moeilijk doet. Ooit nog in Bern, Wommelgem, Kortenberg UPC en nu dus al 20 jaar in Hoeilaart.  Dus ... al niet meer de jongste van het team, maar met een hoop enthousiasme om een flow te creëren tussen yoga en pilates. Wees welgekomen!

Mia (N&B).jpg

MIA VAN DEN BOSSCHE - LINE DANCE

Bio volgt...

IMG_6093.jpg

NOOR FROIDCOEUR - PREDANS & FUNK 

Noor begon op haar 5 jaar met het volgen van danslessen. Ze begon met jazz en ballet en later volgde ze ook lessen hiphop.


In 2014 werd ze geselecteerd voor de Junior Crew van Soulstep waarmee ze regelmatig shows danste en deelnam aan wedstrijden. Hierdoor kreeg ze de kans om met een team jonge dansers zo veel mogelijk podiumervaring op te doen.

 

In 2018 begeleidde ze voor het eerst de kleuters tijdens de dans- en creastage en dat vond ze zo leuk dat ze sinds dan met heel veel plezier les geeft aan de kleuters en de Funk 1/2.

 

Af en toe deelnemen aan een workshop vindt ze ook super leerrijk.  Eigenlijk doet ze niets liever dan op een podium te dansen.  

Sandrine_edited.jpg

SANDRINE LAMOT - RAGGA

 

Haar eerste dansles nam Sandrine bij NSJ ( Studio Jam ) in Sint Agatha Berchem. Ze kreeg onmiddellijk de danskriebels te pakken.

Ze is enkele jaren blijven dansen voor deze dansschool.

Na 3 jaar is ze veranderd van dansschool om dan haar dansstijlen uit te breiden  (Move zone). Ze nam les in verschillende dansstijlen. Om ze daarna toch te focussen in de Ragga. Naast haar 14 u les per week nam ze over heel België en Frankrijk verschillende workshops met grote talenten die in de ragga wereld op nummer 1 stonden. Ze heeft ook meegedaan aan verschillende shows en optredens : Gentse Feesten, Lokerse Feesten, Dirty Ballet, Kamata. Ze is ook zelf jury voor competitiewedstrijden zoals Dancewaves, Move on stage, ...

Sandrine heeft ook ervaring als competitie coach voor verschillende crews . Met enkele crews won ze verschillende bekers. Gedurende 1 jaar, stond ze met mijn jongste crew een heel jaar op de 1 ste plaats.

Ze geef al meer dan 15 jaar les in verschillende scholen overal in België, maar de laatste jaren voornamelijk in Vlaams Brabant en de gemeenten errond.

Valeria.jpg

VALERIA BUSANI - HEDENDAAGS & PILOGA

Valeria is a dancer, performer and dance teacher from Italy. She studied contemporary dance in La Faktoria Choreographic Centre in Pamplona (Spain) and in Art Factory International in Bologna (Italy). She danced in I-Dea by Lara Russo, Coffee, Tea or Taxi? by Michele Di Stefano during the Biennale College of Venice, The next Step by Company Blu, Fatti vivo by Collettivo Jennifer Rosa.

 

She presented a work-in-progress of her solo Il cielo in una stanza in Ghent and she is co-creating the duo ANIMA-L. She is also doing an internship at Théâtre Les Tanneurs in Brussels; thanks to this experience she has developed her own idea of mediation of performing arts.

 

Valeria sees dance as a moment of encounter and she believes that moving together can show us different ways of relating to each other.

 

In her contemporary classes, she uses fixed sequences and improvisation to develop the technical skills (floorwork, spirals, space awareness...) necessary to slide, run, shake, breath, roll, imagine, spin, jump, create, feel all together in the space.

 

In piloga, she aims at building strength and at developing flexibility through classes that target specific body parts. Bringing the attention to the breath and adding exercises of relaxation, her goal is to guide the participants to develop their body awareness and to find pleasure in movement.

IMG_6138.jpg

KATHARINE TESSENS - ALGEMENE LEIDING

Katharine is afgestudeerd als licentiaat lichamelijke opvoeding en begon te dansen als kind in het Brusselse. Toen ze op 7 jarige leeftijd naar Hoeilaart verhuisde bleef ze haar hobby verder uitoefenen in de Druivenstreek. Op haar 17e trok ze naar Brussel om er Breakdance lessen te volgen. Daar kwam ze in contact met verschillende dansstijlen zoals Hip Hop, Funk, Jazz Rock, Popping, Locking. Om zich meer technieken eigen te maken ging ze ook Jazz, Klassiek Ballet en Hedendaagse danslessen volgen.

 

Katharine volgt nu al meer dan 20 jaar lang danslessen en dansworkshops. Ze trekt ook naar het buitenland om er vorming te volgen, zo ging ze in de zomer van 2008 een maand naar Los Angeles om er danslessen te volgen in Millenium Dance Complex, Debby Reynolds Dance Studio en The Edge Performing Arts Center. In de zomer van 2011 trok ze een maand naar New York waar ze lessen volgende in Broadway Dance Center en Peridance Center. 

Ze is al verschillende jaren actief als dansdocent waarbij ze wekelijkse danslessen en workshops geeft in verschillende dansorganisaties en -scholen. Daarnaast geeft ze ook dansworkshops op sportkampen en andere evenementen. Ze is ook freelance dansdocent bij Mooss, een kunsteducatieve organisatie uit Leuven. 

Verder blijft ze actief als danseres. In 2009 nam ze deel aan het programma ‘So You Think You Can Dance’ waar ze eindigde bij de laatste 120 deelnemers in de 1e Boothcamp.

In 2010 nam ze deel aan het Kanaalfestival te Brussel, als één van de bodies in het werk van de Oostenrijkse Choreograaf Willi Dorner, Bodies in Urban Spaces.

Van maart 2010 tot mei 2012 toerde ze rond in België en Nederland met de voorstelling Everland van fABULEUS.

Van september 2011 tot mei 2012 was ze één van de dansers in de voorstelling Framed gemaakt door de choreografe Natascha Pire voor Dansproject 11. 

In de zomer van 2014 ging ze 2 weken bijscholing volgen in Los Angeles. Ze kon er proeven van de laatste nieuwe stijlen en moves die op dit moment populair zijn in Amerika. Ze volgde verschillende lessen zoals, Vogueing, Krumping, Waacking, House, Chicago Footwork, Afro Fuzion maar ook de traditionele Hip Hop stijlen, Salsa en Tap.

In 2015 volgde ze een hedendaags choreogafie traject georganiseerd door Danspunt en Wisper onder leiding van Filip Van Huffel. Tijdens dit onderzoek werden er verschillende technieken en vormen aangereikt om tot choreografie te komen. Het uiteindelijke resultaat was een choreografie met 4 dansers (Lotte Servranckx, Karlien De Smet, Céline Moyson en Elisa Van Crombrugge Munafo) rond de vier elementen aarde, wind, vuur en lucht.

Sindsdien werkt ze samen met de dansdocenten van Soulstep Dance Crew om de dansschool verder uit te bouwen en te laten bloeien als een kwalitatieve dansschool. Zo willen we kinderen, jongeren en volwassenen hun passies laten ontdekken en kansen geven om deze zo ruim mogelijk te beoefenen. Dit doen we o.a. door tweejaarlijks een dansshow op poten te zetten, wedstrijd teams te trainen en een free podium te organiseren.

IMG_6235.jpg
bottom of page