Soulstep Dance Team
65367909_10161914521740176_7655744669287
IMG_4068_edited.jpg
65424899_10161914484850176_7337101560993
IMG_5742_edited.jpg
65314991_10161914521900176_9066975488580
64988813_10161914484690176_6079164674320
Noémie_edited.jpg
525150_10151804904205176_49395784_n.jpg

Voor de docenten van soulstep is dans eerst een vooral een passie. 

Het is een passie waar ze veel plezier aan bevelen en dat willen ze graag delen met anderen. 

 

NOOR FROIDCOEUR - PREDANS & FUNK 

Noor begon op haar 5 jaar met het volgen van danslessen. Ze begon met jazz en ballet en later volgde ze ook lessen hiphop.
4 jaar geleden werd ze geselecteerd voor de Junior Crew van Soulstep waarmee ze regelmatig shows danst en deelneemt aan wedstrijden. Hierdoor krijgt ze de kans om met een team jonge dansers zo veel mogelijk podiumervaring op te doen.  Af en toe deelnemen aan een workshop vindt ze ook super leerrijk.  Eigenlijk doet ze niets liever dan op een podium te dansen.
2 jaar geleden begeleidde ze voor het eerst de kleuters tijdens de dans- en creastage en dat vond ze zo leuk dat ze sinds dit schooljaar voor het eerst les geeft aan de kleuters en de Funk 1B.  

BRITT BAMPS - JAZZ

 

Britt begon op 3 jarige leeftijd te dansen bij de Gympies in Hoeilaart, daar volgde ze hoofdzakelijk lessen in de stijlen jazz en funk. Vanaf haar 5e begon ze ook met het volgen van klassiek ballet bij APKO te Hoeilaart. In deze opleiding heeft ze veel podiumervaring kunnen opdoen door de tweejaarlijkse voorstellingen en de extra evenementen waaraan deelgenomen wordt. Ze kreeg binnen deze opleiding ook de kans om deel te nemen aan wedstrijden en stages te volgen in Parijs horen. Vorig jaar studeerde Britt af als professioneel amateur in het domein dans en heeft ze een deeltijds diploma KSO op zak. Naast haar universitaire studies volgt ze nog steeds en voortgaand traject bij APKO waarbij ze zich blijft bijscholen in modern en klassiek ballet. 

Dit jaar neemt ze de Jazz Kids 1 voor haar rekening waarbij ze zoveel mogelijk van haar danskennis probeert mee te geven en een stevige basis in dans.

TURBO - STREET TAP, JAZZ, 

 

 

LIA JOLY - FUNK 1A

 

Deze Hoeilaartse meid startte als 3 jarige met dansen bij de gympies en al snel wist ze dat dansen haar passie was! Op haar 6 jaar ging ze ballet volgen bij APKO. Vervolgens deed ze hip hop en jazz bij Soulstep waar ze ook geselecteerd werd voor de Junior Crew. Lia danst nog steeds 6 uur per week Jazz, bij Selectie Junior. Ze vindt het ook leuk om workshops te volgen zoals The dancing with the stars, Jazz Workshop van Jorge Vasquez en Dance stage Aike Raes. Om haar danspassie door te geven aan beginnende dansers geeft Lia al 2 jaar les op de dans- en creastage van Soulstep en vanaf 2020 ook dansles aan de dansers van het 1e leerjaar.

 

 

 

ALVINA KABANGA MUKUNA - HIP HOP

Alvina heeft altijd al een passie gehad voor dans. Als klein meisje imiteerde ze graag Michael Jackson.

In 2014 begon ze bij Soulstep te dansen en volgde daar Street Funk, dat vond ze heel leuk maar de stijl die op haar lijf geschreven is en waarin ze zich het helemaal kan uitleven is Hip Hop.

Hoewel ze van alle stijlen geniet en graag verschillende stijlen bewondert, zijn waving en popping haar “go-to” stijlen. Het liefst drukt ze zich uit al freestylend, zo kan ze zich vrij uitdrukken en volledig laten gaan.
In de zomer van 2018 gaf ze voor het eerst les op het jaarlijks danskamp van Soulstep en in september van dat jaar startte ze ook als docent bij de dansschool.

SINNE MANTELS - PILOGA

Sinne is de ouwe rot in het gezelschap. Ze studeerde af als Bachelor LO maar specialiseerde zich al snel in de dans en de aërobics.

Ze startte met het geven van kinderdans en door het succes hiervan besloot ze om haar eigen dansgroep op te richten. Een dansschool leiden en een gezin starten bleek een moeilijke combinatie dus maakte ze de beslissing om het rustiger aan te doen en sloeg ze een andere weg in. Sindsdien geeft Sinne enkele uren per week aërobics en figuurtraining bij De Kelle uit Overijse.

Na 20 jaar ervaring opgebouwd te hebben was ze weer klaar voor een nieuwe uitdaging. Pilates en yoga trokken haar aandacht. Het belang van een krachtig en soepel lichaam enerzijds en het bewust bezig zijn met je lichaam, de relaxatie in combinatie met een diepe en rustgevende ademhaling leken een ideale combinatie voor haar. Piloga was geboren.

ANABEL ROMERO NúñEZ

Ik begon te dansen toen ik 5 jaar oud was. Mijn tante studeerde klassiek ballet, dus zij was degene die me introduceerde in de danswereld. Vanaf de leeftijd van 5 volgde ik lessen jazz en klassiek ballet. Rond mijn 16e ontdekte ik hedendaagse dans. Ik kon me identificeren met de bewegingen en ging op onderzoek in deze dansstijl.

Ik ging studeren in Barcelona waar ik mijn opleiding volgde bij "Area Espai de Dansa". Daarna ben ik 1 jaar naar Italië verhuisd om een ​​dansprogramma te doen in "NOD".

Ik wou graag meer leren en reizen en zo kwam ik naar België, op zoek naar nieuwe ervaringen en nieuwe kansen.

 

 

ELISA VAN CROMBRUGGE MUNAFO - FUNK, HIP HOP & JAZZ

Elisa is afkomstig uit Brussel en danst sinds haar zeven jaar.Ze startte met ballet, maar had ook veel interesse voor jazz, een dynamischere dansvorm maar nog steeds vloeiend en sierlijk. Later ontdekte ze streetdance en voelde zich daar heel erg tot aangetrokken. Ze begon toen veel lessen en stages/workshops te volgen in die genre (hip hop, ragga, dancehall, street jazz,...).Op haar veertiende kwam ze terug in contact met ballet, op het Koninklijk Academie voor Schone Kunsten te Brussel, waar ze ook nog hedendaagse dans ontdekte. Daar heeft ze haar vier laatste jaren van het secundair onderwijs afgelegd.Elisa grijpt nu elke kans dat ze tegenkomt om nog eens op een podium te staan of om gewoon nog eens te dansen, het maakt niet uit in welke dansstijl, ze doet alles even graag. Ze deelt haar passie voor dans nu ook met haar leerlingen in de Funk lessen.

FARA PEETERS - HIP HOP, STREET-JAZZ & ROOKIE CREW

NOEMIE MUANGALA - RAGGA

KATHARINE TESSENS - MODERN JAZZ & HIPHOP - ALGEMENE LEIDING

Katharine is afgestudeerd als licentiaat lichamelijke opvoeding en begon te dansen als kind in het Brusselse. Toen ze op 7 jarige leeftijd naar Hoeilaart verhuisde bleef ze haar hobby verder uitoefenen in de Druivenstreek. Op haar 17e trok ze naar Brussel om er Breakdance lessen te volgen. Daar kwam ze in contact met verschillende dansstijlen zoals Hip Hop, Funk, Jazz Rock, Popping, Locking. Om zich meer technieken eigen te maken ging ze ook Jazz, Klassiek Ballet en Hedendaagse danslessen volgen.

 

Katharine volgt nu al  meer dan 20 jaar lang danslessen en dansworkshops. Ze trekt ook naar het buitenland om er vorming te volgen, zo ging ze in de zomer van 2008 een maand naar Los Angeles om er danslessen te volgen in Millenium Dance Complex, Debby Reynolds Dance Studio en The Edge Performing Arts Center. In de zomer van 2011 trok ze een maand naar New York waar ze lessen volgende in Broadway Dance Center en Peridance Center. 

Ze is al verschillende jaren actief als dansdocent waarbij ze wekelijkse danslessen en workshops geeft in verschillende dansorganisaties en -scholen. Daarnaast geeft ze ook dansworkshops op sportkampen en andere evenementen. Ze is ook freelance dansdocent bij Mooss, een kunsteducatieve organisatie uit Leuven. 

Verder blijft ze actief als danseres. In 2009 nam ze deel aan het programma ‘So You Think You Can Dance’ waar ze eindigde bij de laatste 120 deelnemers in de 1e Boothcamp.

In 2010 nam ze deel aan het Kanaalfestival te Brussel, als één van de bodies in het werk van de Oostenrijkse Choreograaf Willi Dorner, Bodies in Urban Spaces.

Van maart 2010 tot mei 2012 toerde ze rond in België en Nederland met de voorstelling Everland van fABULEUS.

Van september 2011 tot mei 2012 was ze één van de dansers in de voorstelling Framed gemaakt door de choreografe Natascha Pire voor Dansproject 11. 

In de zomer van 2014 ging ze 2 weken bijscholing volgen in Los Angeles. Ze kon er proeven van de laatste nieuwe stijlen en moves die op dit moment populair zijn in Amerika. Ze volgde verschillende lessen zoals, Vogueing, Krumping, Waacking, House, Chicago Footwork, Afro Fuzion maar ook de traditionele Hip Hop stijlen, Salsa en Tap.

In 2015 volgde ze een hedendaags choreogafie traject georganiseerd door Danspunt en Wisper onder leiding van Filip Van Huffel. Tijdens dit onderzoek werden er verschillende technieken en vormen aangereikt om tot choreografie te komen. Het uiteindelijke resultaat was een choreografie met 4 dansers (Lotte Servranckx, Karlien De Smet, Céline Moyson en Elisa Van Crombrugge Munafo) rond de vier elementen aarde, wind, vuur en lucht.

Sindsdien werkt ze samen met de dansdocenten van Soulstep Dance Crew om de dansschool verder uit te bouwen en te laten bloeien als een kwalitatieve dansschool. Zo willen we kinderen, jongeren en volwassenen hun passies laten ontdekken en kansen geven om deze zo ruim mogelijk te beoefenen. Dit doen we o.a. door tweejaarlijks een dansshow op poten te zetten, wedstrijd teams te trainen en een free podium te organiseren.