Welke dansstijl?

Prédans

Al spelenderwijs leren de kleuters naar muziek luisteren, het ritme voelen en herkennen.

Hun natuurlijke aanleg voor beweging en coördinatie wordt gestimuleerd door bewegingen na te bootsen en te onthouden en eventueel zelf bewegingen uit te vinden. Hierbij ligt het accent voornamelijk op het dansplezier.

 

Funk

Hier gaan de dansers op speelse wijze danstechniek leren. Vanuit de dansoefeningen wordt er aan vormspanning, lenigheid, lichaamshouding, ritmegevoel, coördinatie en expressie gewerkt.

Hun muzikaliteit wordt geoefend door muziek te beluisteren, herkennen en ritmes nabootsen. Ze leren danspasjes nabootsen en onthouden om daarna in bepaalde volgorde tot een danscombinatie te komen. 

In de lessen Funk ligt de nadruk vooral op het dansplezier en is er de mogelijkheid om zowel lyrische als echt funky dansjes te leren. Wij kiezen bewust voor een brede vorming voor onze jonge dansers zodat ze daarna niet beperkt zijn in hun keuze om in een bepaalde stijl door te gaan. Het is een goede opbouw naar lichaamsbeheersing en bewegingsgevoel.

 

Jazz

In de Jazz lessen dansen we voornamelijk lyrische en of sierlijke danscombinaties.

De lessen worden zo opgebouwd dat de verschillende klassieke en moderne danstechnieken aangeleerd en geoefend worden (lenigheid, posities, sprongen, draaien,…). Daarnaast komen ook dansbeleving, ritmegevoel en expressie aan bod. 

 

Contemporary / Hedendaags

Bij Hedendaagse Dans vertrekken we eerder vanuit de intentie die dan een vorm tot gevolg heeft.

Er gaat veel aandacht naar grondtechnieken (rollen, vallen, sliden,…) en release techniek (gebaseerd op ontspanning van de spieren om zo vanuit de gewrichten tot bewegingen en verplaatsingen te komen). Er wordt ook af en toe rond improvisatie en contactimporvisatie gewerkt, dit maakt de danser veel vrijer in zijn dansbeleving.

Het leuke aan Hedendaagse Dans is dat je ook als beginner met weinig techniek al hele leuke combinaties kan dansen omdat het een zeer afwisselende, vrije en organische stijl is. We vertrekken vanuit alle mogelijke bewegingsimpulsen en komen zo bij een originele, persoonlijke en minder herkenbare bewegingstaal.

 

Street/Hip Hop

Street is een verzamelnaam voor alle dansstijlen die ontstonden buiten de klassieke dansscholen en instituten. 

In deze lessen oefenen we Hip Hop technieken (locking, popping, waving, sliding,...), isolaties, soms ook wat grondwerk uit Breakdance. De choreo's worden gemaakt op zowel oudere funky songs als moderne hits. Ook andere dansstijlen zoals Hype, Ragga Dancehall, House of lyrical Hip Hop komen soms aan bod.

 

 

Breakdance

We leren er Hip Hop technieken en grondwerk, we oefenen choreo's maar er is ook tijd en ruimte om te leren improviseren en zelf korte dansstukjes te maken of tricks te oefenen. We houden soms ook vrije training waarin ieder zijn of haar specialiteit kan oefenen en dit laten we zien aan elkaar in "The Cypher" (of kring).

 

 

Piloga

Piloga is een combinatie van pilates en yoga. De dynamische pilatesoefeningen worden afgewisseld met de staande en zittende houdingen uit de yoga die gepaard gaan met een bewuste ademhaling.

Om  de les een dynamisch karakter te geven worden er oefeningen uit de poweryoga aan deze les toegevoegd. De piloga geeft het lichaam de voordelen die het beoefenen van zowel yoga als pilates met zich meebrengt. Sterkere spieren, verbeterde lichaamshouding en rompstabiliteit, verbetering van de doorbloeding, verhoging van de weerstand en afname van klachten die ontstaan door spanning.

Welk niveau?

De verschillende niveau's

Niveau I : beginners : nog geen of weinig danservaring, rustige opbouw. Hier werken we aan een goede basis in de gekozen dansstijl, iedereen kan mee.

Niveau II : ervaren : al enkele jaren danservaring en beheersing van basistechniek vereist, snellere opbouw van de danscombinaties. 

Niveau III : gevorderd : reeds veel ervaring in de betreffende dansstijl, zeer danstechnisch en sterke interpretatie verwacht.

Open level : hier wordt het niveau aangepast aan het gemiddelde van de groep .

 

Om iedereen een les op maat te kunnen geven zijn de lessen in verschillende niveau’s onderverdeeld. Het is belangrijk voor de optimale ontwikkeling van de danser dat deze in het juiste niveau zit. Dit wordt te allen tijde door de docent bepaald en eventueel aangepast.

1560 Hoeilaart

+32 485 64 20 59

soulstepdc@gmail.com

  • White Facebook Icon
Send Us a Message

© 2023 by Klein Private Equity. Proudly created with Wix.com